Προεπαγγελματικά Τμήματα / Φυτώριο

Κύριος τροφοδότης των Επαγγελματικών Τμημάτων της ΚΣΟΤ, τα Προεπαγγελματικά Τμήματα λειτουργούν με σκοπό την κατάλληλη προετοιμασία παιδιών που έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χορό. Η εισαγωγή στα τμήματα πραγματοποιείται κατόπιν εξετάσεων, οι οποίες διεξάγονται κάθε Σεπτέμβριο και απευθύνονται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 10 έως 17 ετών.

Εισαγωγικές Εξετάσεις / Ακροάσεις

Αιτήσεις για συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις των Προεπαγγελματικών Τμημάτων της ΚΣΟΤ που πραγματοποιούνται κάθε Σεπτέμβριο, γίνονται δεκτές από το μήνα Ιούλιο. Οι ακριβείς ημερομηνίες για την περίοδο υποβολής των αιτήσεων ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα την καλοκαιρινή περίοδο.

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι από 10 έως 17 ετών.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΒΗΜΑ 1

Συμπληρώστε την αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας που είναι ανοικτή κατά την περίοδο υποβολής.

ΒΗΜΑ 2

Αφού συμπληρώσετε την αίτηση ηλεκτρονικά και λάβετε το μήνυμα επιβεβαίωσης στη θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, θα πρέπει να περάσετε από τη γραμματεία της Σχολής (οδός Ομήρου 55, Αθήνα) για να προσκομίσετε τα παρακάτω δικαιολογητικά:
α) πιστοποιητικό γέννησης (ή φωτοαντίγραφο ταυτότητας)
β) βεβαίωση παθολόγου ή παιδίατρου για την καλή γενική υγεία του παιδιού και
γ) βεβαίωση ορθοπεδικού

Στην περίπτωση που δεν διαμένετε εντός Αθηνών, τα παραπάνω δικαιολογητικά μπορείτε να τα αποστείλετε και συνημμένα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο auditions@ksot.gr.

Η υποβολή της αίτησης μπορεί να γίνει μόνο από τον κηδεμόνα του ενδιαφερόμενου.

Οι υποψήφιοι δεν είναι απαραίτητο να έχουν προηγούμενη εκπαίδευση στο χορό.

ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Hellenic Junior Dance Company

Πριν από 14 χρόνια, με πρωτοβουλία της Παυλίνας Βερέμη, Διευθύντριας της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), γεννιέται με στόχο την παραγωγή ποιοτικών χορευτικών θεαμάτων, η Hellenic Dance Company (HDC). Στο διάστημα που ακολουθεί και μέσα από ένα πλήθος παραστάσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η ομάδα μετατρέπεται σε πυρήνα δημιουργικότητας και κύτταρο καλλιτεχνικής παιδείας και ηθικής για δεκάδες σπουδαστές της ΚΣΟΤ, που πλέον στελεχώνουν σημαντικούς χορευτικούς οργανισμούς εντός κι εκτός συνόρων.

Θέλοντας να διευρύνει ένα όραμα εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό, η ΚΣΟΤ προέβη στη δημιουργία ενός νέου ensemble, ο κώδικας λειτουργίας του οποίου βαδίζει στα χνάρια της πρωτοβουλίας που γέννησε την HDC. Η Hellenic Junior Dance Company (HJDC) φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο πυρήνα ζυμώσεων και καλλιτεχνικών αναζητήσεων. Ως ακόμη ένα οργανικό μέλος της ΚΣΟΤ, η HJDC κάνει δημιουργική χρήση του δυναμικού των μαθητών της, καθώς στελεχώνεται με εφήβους ηλικίας 14-17 ετών, οι οποίοι προέρχονται αποκλειστικά από τα προεπαγγελματικά τμήματα της Σχολής.

Πρόθεσή μας είναι, η HJDC να λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα στο εκπαιδευτικό κομμάτι και στην καλλιτεχνική καλλιέργεια. Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε πως οι μαθητές μας αποκτούν μια πρώτη εικόνα του μετέπειτα επαγγελματικού τους βίου, η οποία θα τους αφυπνίσει δημιουργικά ώστε, αποφοιτώντας, να διαθέτουν τα κατάλληλα εφόδια.


Το ρεπερτόριο της ομάδας θα χτίζεται με έργα ανεξάρτητων δημιουργών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα έργα αυτά, είτε θα παρουσιάζονται για πρώτη φορά από την ομάδα είτε θα επιλέγονται από το ρεπερτόριο των προσκεκλημένων καλλιτεχνών και θα προσαρμόζονται στις δυνατότητες των εκάστοτε μαθητών.

Η ανά τακτά διαστήματα στελέχωση της Hellenic Junior Dance Company γίνεται με ακροάσεις, ώστε να υπάρξει η κατά το δυνατόν καλύτερη εκπροσώπηση τόσο της ίδιας της Σχολής όσο και των μαθητών.