Προεπαγγελματικά Τμήματα / Φυτώριο

Κύριος τροφοδότης των Επαγγελματικών Τμημάτων της ΚΣΟΤ, τα Προεπαγγελματικά Τμήματα λειτουργούν με σκοπό την κατάλληλη προετοιμασία παιδιών που έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χορό. Η εισαγωγή στα τμήματα πραγματοποιείται κατόπιν εξετάσεων, οι οποίες διεξάγονται κάθε Σεπτέμβριο και απευθύνονται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 10 έως 17 ετών.

Εισαγωγικές Εξετάσεις / Ακροάσεις

Οδηγίες για τις εισαγωγικές εξετάσεις  

Όλοι οι υποψήφιοι υποχρεούνται να ντύνονται με την κατάλληλη ενδυμασία σε όλα τα μαθήματα και τις εξετάσεις.

Για το μπαλέτο τα κορίτσια θα χρειαστούν κορμάκι οποιοδήποτε χρώματος, ροζ καλσόν με τρύπα στο πέλμα και παπούτσια μπαλέτου (όχι  pointe). Τα αγόρια ένα T-Shirt ή φανελάκι λευκό, κολάν και παπούτσια μπαλέτου.

Για το σύγχρονο τα κορίτσια θα χρειαστούν κορμάκι, μαύρο κολάν μέχρι τον αστράγαλο ή φόρμα (όχι παπούτσια και κάλτσες). Τα αγόρια ένα T-Shirt ή φανελάκι, μαύρο κολάν ή εφαρμοστή φόρμα (όχι παπούτσια και κάλτσες).

Τα μαλλιά πρέπει να είναι πιασμένα κότσο. Καλό θα ήταν οι υποψήφιοι να έχουν μαζί τους ένα μπουκάλι νερό και μια πετσέτα. Σε όλα τα μαθήματα  δεν επιτρέπονται τα βαμμένα νύχια, βραχιόλια, κολιέ κ.λπ. Επίσης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται μισή ώρα νωρίτερα πριν από την έναρξη των μαθημάτων και των εξετάσεων στο χώρο της Σχολής.

Αιτήσεις για συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις των Προεπαγγελματικών Τμημάτων της ΚΣΟΤ που πραγματοποιούνται κάθε Σεπτέμβριο, γίνονται δεκτές από το μήνα Ιούλιο. Οι ακριβείς ημερομηνίες για την περίοδο υποβολής των αιτήσεων ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα την καλοκαιρινή περίοδο.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι από 10 έως 17 ετών.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΒΗΜΑ 1

Συμπληρώστε την αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας που είναι ανοικτή κατά την περίοδο υποβολής.

ΒΗΜΑ 2

Αφού συμπληρώσετε την αίτηση ηλεκτρονικά και λάβετε το μήνυμα επιβεβαίωσης στη θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, θα πρέπει να περάσετε από τη γραμματεία της Σχολής (οδός Ομήρου 55, Αθήνα) για να προσκομίσετε τα παρακάτω δικαιολογητικά:
α) πιστοποιητικό γέννησης (ή φωτοαντίγραφο ταυτότητας)
β) βεβαίωση παθολόγου ή παιδίατρου για την καλή γενική υγεία του παιδιού και
γ) βεβαίωση ορθοπεδικού

Στην περίπτωση που δεν διαμένετε εντός Αθηνών, τα παραπάνω δικαιολογητικά μπορείτε να τα αποστείλετε και συνημμένα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο auditions.ksot@gmail.com

Η υποβολή της αίτησης μπορεί να γίνει μόνο από τον κηδεμόνα του ενδιαφερόμενου.

Οι υποψήφιοι δεν είναι απαραίτητο να έχουν προηγούμενη εκπαίδευση στο χορό.