Κτιριακές Εγκαταστάσεις

Μία από τις βασικές μας αρχές ορίζει πως η πρώτη τη τάξει επαγγελματική σχολή χορού στη χώρα οφείλει να σέβεται την ιστορία, να εξελίσσεται στο παρόν και να οραματίζεται το μέλλον της. Για τον λόγο αυτό, φροντίζουμε ώστε το περιβάλλον λειτουργίας και η υλικοτεχνική υποδομή της να αντανακλούν αυτήν την αρχή. Σήμερα η ΚΣΟΤ καλύπτει υποδειγματικά τις απαιτήσεις που έχει εξ ορισμού ο χώρος της, αναπτύσσει τις λειτουργίες της σε εγκαταστάσεις που ανταποκρίνονται σε σύγχρονες προδιαγραφές και δημιουργεί τις συνθήκες για νέες, μέσα από ευέλικτους μηχανισμούς επανάχρησης τριών κτιρίων.

Η Σχολή

Το ιστορικό κτίριο της οδού Ομήρου, ιδιοκτησία της Κούλας Πράτσικα, κατασκευάστηκε με βάση τη μελέτη που εκπόνησε το 1934 ο αρχιτέκτων μηχανικός και εκπρόσωπος της δυναμικής γενιάς του ’20, Γεώργιος Σ. Κοντολέων. Οι εργασίες αποκατάστασης και επανάχρησης των χώρων πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με σύγχρονες προδιαγραφές και με σκοπό να καλύψουν πολλαπλές ανάγκες.

Black Box

Με την πρόθεση να προσφέρουμε στους σπουδαστές τη δυνατότητα να παρουσιάζουν εντός σχολής και σε συνθήκες παράστασης τις σε εξέλιξη εργασίες τους στη χορογραφία, δημιουργήσαμε στην ΚΣΟΤ το Black Box. Στο ιστορικό κτίριο, σε συνεργασία με το ίδρυμα Νιάρχος, που ανέλαβε να στηρίξει οικονομικά την κατασκευή του, ο παραστασιακός μας χώρος έχει χωρητικότητα 100 θέσεων και είναι άρτια εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί στις τεχνικές απαιτήσεις μιας παράστασης δωματίου.

Η Βιβλιοθήκη

Η βιβλιοθήκη της ΚΣΟΤ ιδρύθηκε το 2001, με πρωτοβουλία της διευθύντριας της Σχολής, Παυλίνας Βερέμη. Σκοπός της ύπαρξής της είναι να υποστηρίξει το πρόγραμμα σπουδών και παράλληλα να αποτελέσει εφαλτήριο και σημείο αναφοράς για τη συστηματική έρευνα πάνω στην τέχνη του χορού στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της επιχειρείται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η επίσημη τεκμηρίωση του σύγχρονου ελληνικού χορού, και η δημιουργία ενός κομβικού πληροφοριακού κέντρου στο οποίο συλλέγονται και αποτιμώνται βιβλία, περιοδικά, αλλά και οπτικό και άλλο υλικό.

Σήμερα, η Βιβλιοθήκη αριθμεί 6.000 τόμους και διαθέτει την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους σπουδαστές της ΚΣΟΤ και άλλων σχολών της Αθήνας και του εξωτερικού, όσο και για ένα πλήθος επισκεπτών των οποίων το ενδιαφέρον στρέφεται στον χορό καθεαυτό, αλλά και στη σχέση που αυτός αναπτύσσει με άλλα πεδία όπως η Αρχιτεκτονική, το Θέατρο, τα Νέα Μέσα, τα Νομικά, η Εκπαίδευση και η Ψυχολογία.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ & ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
Πειραιώς 256, 2014833825

Βιβλιοθήκη Ινστιτούτου Γκαίτε
Ομήρου 14 – 16, 2103608111

Thomas Parry Library
University of Wales, Aberystwyth

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

210-3612263, 210-3392388